mandag den 31. december 2007

strikket halsvarmer

D 20 Januar . Nu fik jeg lavet en halsvarmer mere , denne model er rigtig super god ,den har en god pasform hen over skuldrene . og er nem og strikke , jeg har dog strikket den så den er til og knappe så man ikke skal havde den hen over hovedet .

Denne halsvarmer er ret nem og strikke og en god gave, jeg vil havde strikket flere med noget bedre garn , denne her var egentlig en prøve , den næste vil jeg lave en snoning mere i højden .Jeg strikkede den på en dag , pindene var helt gloende, så ivrig var jeg ,hi hi . Knappen er en fra min mormors tid , jeg samler på gamle knapper ,de kan altid bruges igen og igen , mange af dem har jo næsten en historie med sig så jeg kan side de sad der og der engang .

Nu går det helt vildt til , på 2 aftener er denne halsvarmer blevet strikket, jeg tror jeg bliver glad for den , og nu skulle det jo blive vinter så det er passende den er færdig så hurtig.Garnet den er strikket af er 51 % uld & 49 % Acryl .

onsdag den 19. december 2007

Noget jeg hæklede engang

Den hæklede løber kom også frem fra sine gemmer den hæklede jeg også i mine yngre år


Når man tager noget frem man har hæklet engang så kan man godt tænke , har jeg hæklet dette, jeg hæklede denne juleløber da jeg var yngre men den holder sig pæn stadig selv om jeg havde hæklet den i maskingarn , jeg havde ikke råd til det dyre garn dengang, og det billige garn kan nu godt give gode resultater og holde sig pænt når man passer på det, her ser i løberen i hel størelse og lidt tæt på.

søndag den 16. december 2007

Strikke start

Det strikkede arbejde lidt tæt på

Her ser i den færdige slipover ,perlerne er lidt svære og se da de er hvide , rigtig ses de fint i arbejdet, der er perler omkring ærmegab og hals også .ja min strikken med perler blev ikke som jeg ville , jeg blev mere og mere gal på det stykke strik med perler og det var sååååå sen en afære da der næsten ikke var hul i perlerne så butikken fik perlerne retur ,for billige var de sandelig ikke 42 ,50 for et lille rør ,husker ikke helt gramvægt, men nu er jeg begyndt på ny med andet mønster og så fandt jeg nogen gamle grønlandske hvide perler dem bruger jeg og der kan jeg få en 06 hæklenål ind i øjet og trække perlen på med på masken så nu går det fint fremaf .

Jeg er gået igang med og forsøge og strikke med perler som mønster hist og her, det er blevet til borten forneden på blusen end til videre, for perlerne kan da give en hovedbrud da hullet i perlen er så lille så en super super tynd nål kan dårligt komme igennem så når jeg skal havde strikket perlen ind så tager jeg sytråd indeni masken og derefter må jeg tråde min nål med nåltråder så lille er øjet for og få sytråden ind i øjet , og når det er sket så trækker jeg perlen på og haler den ned over masken , pu ha det er langsommelig afære når man ikke kan gøre det med en hæklenål.Her ser i lidt af starten på blusen med perlerne , gad vide hvornår den bliver færdig .

Blusen strikkes i Hjerte Garn stretch